Полицията е реагирала на получен около 14.15 часа днес сигнал за

...
Полицията е реагирала на получен около 14.15 часа днес сигнал за
Коментари Харесай

18 мигранти се задушиха в тайник на камион край софийското село Локорско



Полицията е реагирала на получен към 14.15 часа през днешния ден сигнал за зарязан товарен автомобил в землището на софийското село Локорско и група хора към него. Няма данни за пътен случай, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

По първична информация камионът е превозвал нелегално към 40 мигранти, които са били скрити в тайник под транспортирания дървен материал. По данни все още 18 от тях са умряли. Част от оцелелите се транспортират към болницж за оказване на здравна помощ.

Полицията работи по установяването и издирването на шофцорите на камиона, които по данни на чужденците са избягали. Работа по случая продължава.

Според bTV починалите за се задушили. 14 от оживелите мигранти са в доста тежко положение - става въпрос за токсикологични положения след задушаване, осведоми представителят на Центъра за незабавна здравна помощ в столицата Катя Сунгарска, представена от медията.

" Изпратени са пет коли за спешна помощ за превозването на потърпевшите мигранти. Очаква се да се включи още една. За страдание броят на починалите се усили. Те са към този момент 18. Хоспитализирани в реанимациите на " Пирогов ", ВМА и Окръжна болница " Света Анна " са шестима индивида. Други четирима не са в толкоз тежко положение - те са във ВМА и " Пирогов ", изясни тя.

Бежанците са пътували с камион, който е бил зарязан в гората.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР